Vrachtwagenfabrikanten

De dubbele trailer van Seat

ECI - 30/08/2018 14:28 - Door
Vrachtwagenfabrikanten

Sinds twee jaar werkt Seat samen met Grupo Sesé voor het ontwikkelen van duurzame oplossingen op het gebied van vervoer binnen Spanje. Deze samenwerking heeft geresulteerd in o.a. een systeem dat twee trailers tegelijk kan trekken.

De dubbele trailer van Seat

De grootste vrachtwagen voor goederendistributie

Het betreft hier een vrachtwagencombinatie die bestaat uit een Scania trekker en twee trailers met elk een lengte van 13,60 meter. De combinatie heeft in zijn geheel een lengte van meer dan 30 meter en een maximaal laadvermogen van nagenoeg 70 ton. De vrachtwagen is hiermee het grootste voertuig dat op de openbare weg mag rijden.

De vrachtwagencombi ondergaat momenteel een aantal tests onder reële omstandigheden tussen Saragossa en Martorell (Spanje), die tot een validering en typecertificering van de technologische keuzes zou moeten leiden, maar tevens dient voor de redactie van een rapport dat de kenmerken en voordelen van dit nieuwe voertuig beschrijft.

Waarom een dubbele trailer?

De voordelen van dit type vrachtwagencombi zijn ontelbaar. Ten eerste zouden er dankzij het gebruik van dit soort voertuigen minder vrachtwagens op de openbare weg rijden, wat de rijomstandigheden en veiligheid voor andere weggebruikers ten goede zou komen en het aantal files zou verminderen.

Maar ook op het gebied van milieu en kostenbesparing zijn de voordelen aanzienlijk. Seat schat dat de nieuwe vrachtwagencombi 20% minder CO2 uitstoot dan een klassieke vrachtwagencombi en 25% zuiniger is.

Echter, er blijft één vraag staan waar Seat nog geen antwoord op heeft gegeven: is het echt mogelijk om zonder gevaar met een dergelijke vrachtwagencombi te manoeuvreren?

 

Opmerkingen