Hoofdmenu
Mijn ledenpagina
Hoofdmenu
Services
Vrachtwagenfabrikanten

Volvo Truck Start: een app om de modellen FM en FH beter te leren kennen

ECI - le 24/10/2019 09:05 - Door
Vrachtwagenfabrikanten
Volvo Trucks

Volvo Trucks komt met een nieuwe app die speciaal bedoeld is voor vrachtwagenchauffeurs. De app, Volvo Truck Start gedoopt, vergemakkelijkt het besturen van de modellen FM en FH.

Volvo Truck Start: een app om de modellen FM en FH beter te leren kennen

Uitdagingen en tips voor de bestuurder

Hoewel de app in eerste instantie op een game lijkt, blijkt het om een krachtige pedagogische tool te gaan met een gevarieerde inhoud. Zo kan de gebruiker verschillende uitdagingen aangaan. Door ze te proberen op te lossen komt hij in aanraking met allerlei informatie die hem helpen zijn rijstijl zuiniger, veiliger en efficiënter te maken. Elke innovatie van de Volvo FH en Volvo FM is in de app weergegeven. Ook biedt de app referenties die verwijzen naar het Volvo Driver’s Handbook (chauffeurshandboek), tips en zelfs een virtuele realiteit simulatie.

VolvoTrucks Start heeft onlangs de derde prijs gewonnen in de « Best Project » categorie van de Learning Technology Awards. Deze internationale ceremonie looft ieder jaar prijzen uit voor de beste technologische oplossingen op pedagogisch gebied.

Een informatieve app

Volvo Trucks heeft deze informatieve app ontwikkeld met als doel om chauffeurs hun vrachtwagens op de best mogelijke manier te gebruiken. De vrachtwagenbouwer is van mening dat kennis van alle functionaliteiten en gebruikersregels van de modellen FH en FM bijdraagt aan een optimale rijstijl. De app kan hiermee toegevoegd worden aan de rijhulpen (ecologische rijstijl en optimaal capaciteitgebruik) die de fabrikant al aan zijn klanten aanbiedt.

 

 

Opmerkingen