Hoofdmenu
Mijn ledenpagina
Hoofdmenu
Services
Nieuwe vrachtwagens

Vera, de vrachtwagen zonder cabine van Volvo Trucks

ECI - le 20/06/2019 14:32 - Door
Nieuwe vrachtwagens
Volvo Trucks

Volvo Trucks en het Deense maritieme bedrijf DFDS werken samen om een autonome transportoplossing te ontwikkelen. Momenteel wordt Vera, de elektrische vrachtwagen van Volvo Trucks, onder reële omstandigheden getest.

Vera, de vrachtwagen zonder cabine van Volvo Trucks

Repetitieve trajecten tussen een logistiek centrum en haventerminals

Momenteel wordt Vera getest onder reële omstandigheden: het voertuig moet containers vervoeren tussen een logistiek centrum en haventerminals. De bedoeling is dat meerdere Vera's worden ingezet voor deze taak, en dat de voertuigen onderling communiceren en in staat zijn de juiste haventerminal te kiezen.

Autonome en elektrische voertuigen zijn ideaal inzetbaar voor dit soort repetitieve missies. Tijdens de test is de maximale snelheid beperkt tot 40 km/h en zijn de mogelijke trajecten vooraf geselecteerd. Een operator in een controletoren houdt een oogje in het zeil en kan ingrijpen indien dit nodig mocht zijn.

En daarna ?

Voor Volvo Trucks zijn de resultaten van de test van groot belang voor de ontwikkeling van autonome elektrische voertuigen. Volgens de fabrikant worden dit soort voertuigen onmisbaar in de logistieke sector, vanwege de afwezigheid van uitstoot en geluidsoverlast.

De eerste resultaten tonen al aan dat er nog de nodige technologische aanpassingen moeten worden uitgevoerd. Ook zal de bestaande infrastructuur aangepast moeten worden. Echter, alles wijst er op dat Vera de ideale oplossing is voor repetitief transport. Volvo heeft al aangegeven het voertuig in de nabije toekomst op andere plaatsen in te willen zetten.

 

 

Opmerkingen