Hoofdmenu
Mijn ledenpagina
Hoofdmenu
Services
Vrachtwagenfabrikanten

5 DAF XF voor het Graff Team

ECI - le 29/04/2019 13:57 - Door
Vrachtwagenfabrikanten
DAF

Het Graff Racing Team zal dit jaar vijf XF 480 FT 4x2 Super Space Cab trekkers gebruiken voor zijn reizen. Het team heeft de sleutels ontvangen in Morangis (Frankrijk) in bijzijn van Philippe Canetti, CEO van DAF Trucks France.

5 DAF XF voor het Graff Team

Het Graff Racing Team 

Het Graff Racing Team is in 1985 opgericht door Jean-Philippe Grand, winnaar van de Franse Formule Ford Kampioenschappen van 1984. Het heeft meegedaan aan meerdere competities overal ter wereld en staat zowel op het gebied van Formule Renault als op dat van Formule 3 races zijn mannetje. In 2019 zal het team, dat bestaat uit 25 man, meedoen aan de Michelin Le Mans Cuop en de European Le Mans Series (Elms), twee Europese wedstrijden.
Het team hoopt dit jaar het podium te kunnen betreden, na een vijfde plaats in de 2017 editie van de 24 Heures du Mans races.

De DAF XF speciaal voor lange trajecten

Voor het reizen naar de verschillende raceparcours (in totaal ongeveer 30.000 km in 2019) heeft het Graff Racing team betrouwbare voertuigen nodig, die zowel krachtig als zuinig in brandstofgebruik zijn. De logische keuze was een DAF XF. Dankzij de verschillende ingebouwde systemen kan er tot 7% op het brandstofverbruik bezuinigd worden (t.o.v. concurrenten).

De DAF XF is uitgerust met een PACCAR XM-13 motor van 483 pk, en meerdere systemen die voor een verbeterde veiligheid zorgen. Dankzij het grote Europese netwerk van DAF, kunnen de voertuigen overal in Europa in een DAF garage voor onderhoud terecht.

 

 

Opmerkingen