/themes/plugins/font-awesome5/css/all.min.css
Hoofdmenu
Mijn ledenpagina's
Hoofdmenu
Nuttige informatie
Kopen
Verkopen
Nuttige links
À propos de Via Mobilis
Hallo, log in
  Een advertentie plaatsen
Mijn ledenpagina's
Log in
Nieuw op de website?
Milieu

Een nieuwe brandstof op basis van water?

Via-Mobilis - le 01/03/2019 11:00 - Door
Milieu

De Australisch-Israëlische start-up Electriq-Global en het Nederlandse Eleqtec zijn een samenwerking aangegaan, met als doel een brandstof te ontwikkelen op basis van water.

  Een nieuwe brandstof op basis van water?

  Een alternatief voor gecomprimeerde waterstof

  De brandstof bestaat voor minimum 60% uit water. Het betreft hier een recente oplossing met een realistisch toekomstperspectief. De nieuwe brandstof zou een directe concurrent zijn van het "groene aanbod" dat momenteel beschikbaar is (batterijen en gecomprimeerde waterstof), qua prestaties als op financieel gebied. De brandstof op basis van water biedt een grotere autonomie, heeft lagere productiekosten en ondervindt geen opslag-, vervoer- of recyclingproblemen. Deze aspecten zijn zeer belangrijk om de levensvatbaarheid van een schone energie in te schatten. De bouw van recyclinginstallaties maakt deel uit van het project.

  Nederland, voorloper op het gebied van schone energie

  Het is geen toeval dat beide bedrijven Nederland hebben gekozen voor de uitwerking van hun project. Nederland is een voorloper op het gebied van schone energie en is zeer actief in het ontwikkelen van zero-emissie mobiliteitsoplossingen.

  Er zijn contacten gelegd met meerdere Nederlandse bedrijven die actief zijn in de sector van schone energie. Meerdere prototypen (waaronder vrachtwagens, binnenvaartschepen en mobiele generators) zouden vanaf 2020 het licht moeten zijn en onder reële omstandigheden getest moeten worden. Deze eerste etappe is zeer belangrijk want, indien succesvol, zal zij de weg openen voor de commercialisering van brandstof op basis van water.

   

   

  Opmerkingen

  Uw emailadres zal niet op de website verschijnen.

  Uw persoonlijke gegevens zullen nooit doorgegeven worden aan derden.

  Uitschrijven mogelijk door te klikken op de link “Uitschrijven” in onze nieuwsbrief of door een mail te sturen naar: info@via-mobilis.com

  Deze website is beveiligd met reCAPTCHA. De privacyregels en gebruiksvoorwaarden van Google worden toegepast.

  Het laatste nieuws

  Even geduld a.u.b....