Mijn ledenpagina

Inloggen | Opslaan

Nieuwe bedrijfswagens

Renault Master ZE, de nieuwe 100% elektrische bedrijfswagen

ECI - 17/10/2018 13:52:35 - Door
Nieuwe bedrijfswagens
Renault Trucks

Het vrachtwagenfiliaal van de Renault groep, Renault Trucks, heeft de commercialisering van zijn model Renault Master Z.E. aangekondigd. Dit is een bedrijfswagen die puur op elektriciteit loopt. Het voertuig is al zichtbaar bij alle Reanultdealers.

Renault Master ZE, de nieuwe 100% elektrische bedrijfswagen

Tegemoetkomen aan de behoeften van de klanten

Het nieuwe voertuig heeft tot doel een oplossing te bieden voor professionals die werken in zones met een sterke bevolkingsdichtheid. Deze zones zijn onderhevig aan steeds strengere wetgevingen, op het gebied van het milieu en geluidsoverlast. Het elektrische voertuig is de ideale oplossing om te voldoen aan deze eisen.

De nieuwe bedrijfswagen van Renault Trucks beschikt over accessoires die het gebruik binnen de bebouwde kom vergemakkelijkt. Zo is hij standaard uitgerust met een achteruitrijdcamera en –sensor, een buitenspiegel die de dode hoek vermijdt en het Z.E. Voice systeem, dat voetgangers waarschuwt als het voertuig in beweging is. De fabrikant heeft aangegeven dat de accu over een autonomie van 120 km beschikt bij een volle laadbak. De oplaadduur van van de accu wordt geschat op ongeveer zes uur.

De Renault Master Z.E zal in meerdere versies op de markt gebracht worden, waaronder vier bestelbusversies.

Renault Trucks en elektromobiliteit

Het betreft hier de eerste commercialisering van een voertuig van het 100% elektrische wagenpark van Renault Trucks. Naast de Master Z.E. bestaat dit wagenpark uit de D Wide Z.E. en de D Z.E.. Deze modellen met verschillende kenmerken (variërend van 3 tot 26 ton) stellen de fabrikant in staat om voor elk denkbaar en toegestaan gebruik binnen de bebouwde kom een voertuig te bieden.

Renault Trucks investeert sinds meerdere jaren in verschillende technologieën op het gebied van elektrische energie. De fabrikant heeft de elektromobiliteit in het centrum van zijn toekomstige ontwikkelingsstrategie geplaatst.

 

 

Opmerkingen

Praktische informatie

Het laatste nieuws

Even geduld a.u.b....