Mijn ledenpagina

Inloggen | Opslaan

Nieuwe vrachtwagens

Futuristische bij Volvo Trucks

ECI - 27/09/2018 11:05:15 - Door
Nieuwe vrachtwagens
Volvo Trucks

Volvo Trucks heeft één van zijn meest recente innovaties op het gebied van goederentransport getoond. Het betreft een park van onderling connected autonome elektrische voertuigen die op afstand door een centrale worden beheerd. Deze voertuigen met verrassend design zouden bedoeld zijn voor goederenvervoer tussen verschilende platforms.

Futuristische bij Volvo Trucks

Voertuigen zonder cabine, 100% elektrisch en connected

Volvo Trucks heeft een gedegen ervaring op het gebied van elektrische voertuigen, maar rust niet op zijn lauweren. De nieuwste innovatie betreft voertuigen die op alle fronten zeer uitzonderlijk zijn: zonder cabine, 100% elektrisch, compleet autonoom en connected. Ze zijn bedoeld voor goederenvervoer.

De voertuigen worden ingezet als trekker voor al bestaande trailers. Deze vrachtwagencombi's kunnen zonder restricties gebruik maken van het bestaande wegennetwerk.

De voertuigen zijn via de Cloud verbonden met een controlecentrum dat de staat van de voertuigen en de vervoerde goederen in de gaten moet houden. Het centrum reguleert tevens de snelheid van de connected voertuigen om de goederenlevering te optimaliseren.

Doel : binnen de bebouwde kom leveren en luchtvervuiling verminderen

Deze nieuwe vervoermethode heeft tot doel om oplossingen te bieden aan professionals uit de goederenvervoersector. Zij worden geregeld geconfronteerd met een gebrek aan chauffeurs of leveringsproblemen in de grote steden. Deze problemen worden alleen maar groter vanwege de groei van webwinkels.

100% elektrische voertuigen kunnen zonder luchtvervuiling en geluidsoverlast hun goederen leveren. Volvo Trucks presenteert de autonome voertuigen als een nieuwe oplossing. Momenteel  beperkt deze zich tot het vervoer tussen logistieke platforms en betreft vrij korte en vaste trajecten. De voertuigen zouden dus een goede aanvulling zijn op de al bestaande oplossingen op het gebied van het goederenvervoer.

 

Opmerkingen

Praktische informatie

Het laatste nieuws

Even geduld a.u.b....