Mijn ledenpagina

Inloggen | Opslaan

Vrachtwagenfabrikanten

Volkswagen Trucks & Bus verandert van naam

13/09/2018 14:15:18
ECI - Update: 13/09/2018 14:15:18 - Door
Vrachtwagenfabrikanten

Volkswagen Trucks & Bus zal drie jaar na oprichting van naam veranderen, en voortaan onder de naam Traton Group door het leven gaan. Deze naamsverandering, die van kracht zal gaan in het derde kwartaal van 2018, betekent meer dan het in eerste opzicht doet vermoeden en maakt deel uit van een algemene strategie.

Volkswagen Trucks & Bus verandert van naam

Een start-up spirit gekoppeld aan een lange ervaring

Traton Group zal eigenaar blijven van de merken van Volkswagen Trucks & Bus, zoals Man, Scania, Volkswagen Caminhões e Ônibus en Rio. De eerste drie letters van de naam ("tra") zijn tevens de eerste drie letters van de Engelse woorden voor verandering, vervoer en traditie ("tradition", "transport", "tradition"). De laatste drie letters verwijzen naar het woord "tonnage".

De directie van de Traton Group heeft te kennen gegeven een frisse start-up wind door de groep te willen laten waaien, ter bevordering van de dynamiek en de toenadering van de verschillende merken. De strategie zou zich voornamelijk richten op technologische innovaties, samenwerking tussen de verschillende teams, rendementonderzoek en nieuwe communicatie.

Een wil tot emancipatie t.o.v. Volkswagen?

Opvallend is de afwezigheid van de minste referentie naar Volkswagen in de nieuwe naam "Traton Group". De directie wenst met deze symbolische scheiding haar wil tot het vormen van een solide en sterke eenheid te tonen, en de cohesie tussen de verschillende teams te versterken. De CEO van Traton Group, Andreas Renschler, blijft deel uitmaken van het bestuur van Volkswagen.

Verscheidenen analysten verwachten dat deze naamsverandering een beursgang tot gevolg zal hebben.

 

Opmerkingen

Praktische informatie

Het laatste nieuws

Even geduld a.u.b....