Mijn ledenpagina

Inloggen | Opslaan

Beurzen & Evenementen

Bosch : innoverende accessoires voor de IAA

ECI - 06/09/2018 11:09:18 - Door
Beurzen & Evenementen

Bosch heeft zijn aanwezigheid bevestigd op de volgende editie van de IAA autovakbeurs in Hannover (Duitsland), die plaats zal vinden van 20 t/m 27 september 2018. De fabrikant zal in hal 16 op stand A01 zijn nieuwste innovaties op het gebied van goederenvervoer tonen.

Bosch : innoverende accessoires voor de IAA

Nieuwe rijhulpen

Om het besturen van voertuigen nog comfortabeler en veiliger te maken, heeft Bosch meerdere rijhulpen ontwikkeld. Radarsensoren aan de zijkanten van het voertuig bieden de chauffeur de gelegenheid om de dode hoek te visualiseren. Ook kunnen deze sensoren de aanwezigheid van fietsers en voetgangers analyseren. In het stuur is een rijbaanassistentie ingebouwd dat gaat trillen zodra het voertuig over de midden- of zijstreep van de weg rijdt. Een derde rijhulp betreft een systeem dat de omgeving en het verkeer analyseert en de chauffeur waarschuwt als hij van baan moet veranderen.

Connected slimme services

De IAA is voor Bosch tevens de gelegenheid om zijn assortiment connected services te tonen, en in het bijzonder de functionaliteiten van zijn nieuwe platform. Laatstgenoemde slaat alle gegevens van het voertuig op om, bijvoorbeeld, onderhoudsbeurten in te plannen en dus stilstand door panne te voorkomen.

Een nieuwe functie maakt het mogelijk om route-informatie van de voertuigen op te slaan, en deze in real-time te actualiseren. Deze gegevens worden toegevoegd aan een databestand dat de gebruiker in de gelegenheid stelt de meest zuinige routes uit te stippelen en zo op brandstofverbruik te bezuinigen.

 Een andere tool die getoond zal worden is de Transport Data Logger. Dit boxje, dat in de nabijheid van de te vervoeren goederen wordt geplaatst, beschikt over meerdere sensoren en kan in real-time de temperatuur, de vochtigheidsgraad, de helling en trillingen van de trailer meten. De resultaten worden op smartphone en tablet getoond en een alarm zal afgaan indien dit nodig is.

 

Opmerkingen

Praktische informatie

Het laatste nieuws

Even geduld a.u.b....