Mijn ledenpagina

Inloggen | Opslaan

Vrachtwagenfabrikanten

Toyota presenteert zijn 2e prototype vrachtwagen op waterstof

ECI - 23/08/2018 11:49:26 - Door
Vrachtwagenfabrikanten

De Japanse fabrikant Toyota vervolgt zijn tests voordat zijn vrachtwagen op waterstof op de markt wordt gebracht. Het tweede prototype van deze vrachtwagen, de Project Portal Beta of 2.0, is recentelijk gepresenteerd.

Toyota presenteert zijn 2e prototype vrachtwagen op waterstof

Wat is het "Project Portal" ?

De eerste testfase, die van start is gegaan in april 2017, onderzoekt de capaciteiten van de eerste versie van de vrachtwagen op waterstof van Toyota, "Alpha" versie genaamd. Men is  met het testen begonnen in een testcentrum, voordat de vrachtwagen onder reële omstandigheden in de havens van Long Beach en Los Angelas (USA) is getest. Het voertuig, een klasse 8 trekker, heeft ongeveer 16 000 kilometer afgelegd.

De Alpha versie heeft de tests met goed gevolg afgelegd. Echter, de vinger is gelegd op een aantal zaken die verbeterd zouden kunnen worden, betreffende zowel de structuur van het voertuig als zijn capaciteiten. Het doel van de tweede projectfase is het ontwikkelen van een sterkere vrachtwagen, die beter voldoet aan de normen die moeten worden gerespecteerd voordat het voertuig op de markt gebracht kan worden.

De ontwikkelingen van het tweede prototype

De autonomie van de Beta versie is verhoogd naar 500 km, wat 150 km extra is t.o.v. de Alpha versie. In het nieuwe prototype is een couchette ingebouwd voor extra comfort. De cabine biedt tevens meer ruimte, dankzij een nieuw ontworpen compartiment voor de brandstofcel. Een aantal delen van het nieuwe voertuig zijn niet verbeterd t.o.v. de eerste versie. Zo beschikt de Beta versie, net als zijn voorganger, over een accu van 12 kWh en elektrische motoren met een vermogen van 670 pk (500 kW) en een motorkoppel van 1,796Nm.

De tweede versie zal vanaf aankomende herfst hetzelfde type tests ondergaan als de eerste versie.

 

Opmerkingen

Praktische informatie

Het laatste nieuws

Even geduld a.u.b....