Mijn ledenpagina

Inloggen | Opslaan

Vrachtwagenfabrikanten

Uber geeft autonome vrachtwagens op

ECI - 09/08/2018 10:27:58 - Door
Vrachtwagenfabrikanten

Uber heeft officieel bekendgemaakt te stoppen met zijn autonome vrachtwagen project. Het bedrijf gaat meer nadruk leggen op auto's zonder chauffeur en zal hier zijn absolute prioriteit van maken op het gebied van R&D.

Uber geeft autonome vrachtwagens op

De ontwikkeling van vrachtwagens op een laag pitje gezet

Twee jaar geleden kwam Uber met het ambitieuse project om autonome vrachtwagens te gaan ontwikkelen, en dan specifiek voor het goederenvervoer. Het bedrijf had toendertijd voor ongeveer 580 miljoen euro de Amerikaanse start-up Otto gekocht die gespecialiseerd was in intelligente vrachtwagens.

De specialist in personenvervoer timmerde tevens stevig aan de weg met zijn autonome personenwagens. Dit zal de hoofdspecialiteit van het bedrijf worden, voor wie het testen op de openbare weg een prioriteit zal worden.

De Uber Freigh app blijft bestaan

In 2017 had Uber in de Verenigde Staten een nieuwe app gelanceerd, Uber Freigh genaamd. Deze app brengt transportbedrijven en onafhankelijke vrachtwagenchauffeurs met elkaar in contact. Uber heeft aangegeven dat de ontwikkeling van de app niet opgeheven zal worden, ondanks het feit dat het bedrijf zijn autonome vrachtwagen project stop zet. Uber Freigh zal dus operationeel blijven.

 

 

Opmerkingen

Praktische informatie

Het laatste nieuws

Even geduld a.u.b....