Mijn ledenpagina

Inloggen | Opslaan

Nieuwe vrachtwagens

T-Log : de houtvrachtwagen van de toekomst?

ECI - 02/08/2018 13:37:05 - Door
Nieuwe vrachtwagens

De Zweedse firma Einride heeft, ter gelegenheid van de laatste editie van het Goodwood Festival of Speed dat van 12 t/m 15 juli 2018 heeft plaatsgevonden in Engeland, een nieuw model houtvrachtwagen gepresenteerd. Het voertuig, de T-Log, is geheel elektrisch en beschikt over alle functionaliteiten om op autonome wijze gebruikt te kunnen worden.

T-Log : de houtvrachtwagen van de toekomst?

De T-Pod als basis

De T-Log houtvrachtwagen is gebaseerd op een andere elektrische en autonome vrachtwagen van Einride, de T-Pod, die komende winter onder reële omstandigheden getest zal worden. De T-Log is exclusief bedoeld voor het vervoer van rondhout. De vrachtwagen, met een lengte van 7,3 meter en een breedte van 2,5 meter, kan maximaal 16 ton rondhout vervoeren. Einride geeft aan dat een geladen vrachtwagen over een autonomie van 193 km beschikt, dankzij de krachtige actu van 300 kWh.

Nieuwe perspectieven

Einride zou ook beschikken over oplossingen om de dagelijkse werkomgeving en veiligheid van chauffeurs te verbeteren en hun vermoeidheid te verminderen. 
De T-Log houtvrachtwagen zou zowel geheel autonoom de weg op kunnen, of bestuurd kunnen worden door een chauffeur op afstand. Meerdere autonome rijsoftware van Nvidia zijn in het voertuig ingebouwd. Verwacht wordt dat de vrachtwagen vanaf 2020 geproduceerd en op de markt gebracht wordt.

 

Opmerkingen

Praktische informatie

Het laatste nieuws

Even geduld a.u.b....