Mijn ledenpagina

Inloggen | Opslaan

Milieu

Renault Trucks bereidt nieuw assortiment elektrische vrachtwagens voor

ECI - 12/07/2018 14:40:14 - Door
Milieu
Renault Trucks

Renault Trucks heeft zijn tweede generatie 100% elektrische vrachtwagens gepresenteerd. De Z.E. (Zéro Émission) generatie bestaat momenteel uit drie voertuigen: de Renault Trucks Master Z.E, de Renault Trucks D Z.E en de Renault Trucks D Wide Z.E die alledrie geschikt zijn voor een inzet binnen de bebouwde kom.

Renault Trucks bereidt nieuw assortiment elektrische vrachtwagens voor

Vrachtwagens voor een specifiek gebruik

Het eerste model van deze serie zal in september op de markt worden gebracht. Het betreft hier de Renault Master Z.E.. Dit model is beschikbaar in zes uitvoeringen (vier bedrijfswagen versies en twee cabine versies). De vrachtwagen is bedoeld voor het afleveren van goederen en hoeft dus maar weinig kilometers te draaien.

Het D.Z.E. model zal eind 2019 beschikbaar zijn in de 16 ton versie. Hij komt tegemoet aan de wensen van professionals uit de goederendistributie binnen de bebouwde kom of voor leveringen met speciale temperatuuromstandigheden. De D Wide Z.E. zal op hetzelfde moment op de markt worden gebracht, in de 26 ton versie. Laatstgenoemde is bedoeld voor de afvalinzameling. De D.Z.E. en de D Wide Z.E. zullen in de Renaultfabriek van Blainville-sur-Orne (Frankrijk) geproduceerd worden.

Het resultaat van 10 jaar experimenteren

De fabrikant is sinds een tiental jaren bezig met het experimenteren van elektrische voertuigen. Klanten hebben voertuigen onder reeële omstandigheden getest, wat voor Renault niet alleen de overtuiging heeft opgeleverd dat elektrische voertuigen uitstekend in te zetten te zijn in de strijd tegen milieuvervuiling en geluidsoverlast, maar wat de fabrikant ook kostbare informatie heeft gegeven die bijgedragen heeft aan een uitmuntende know-how van de 100% elektrische technologie.

De fabrikant speelt met zijn elektrische voertuigen tevens in op de strengere regelgeving op het gebied van vervoer binnen de bebouwde kom: steeds meer steden weigeren vervuilende voertuigen de toegang.

 

Opmerkingen

Praktische informatie

Het laatste nieuws

Even geduld a.u.b....