Mijn ledenpagina

Inloggen | Opslaan

Vrachtwagenfabrikanten

Daimler Trucks zet in op elektriciteit met de oprichting van de E-Mobility Group

ECI - 28/06/2018 14:20:36 - Door
Vrachtwagenfabrikanten

Daimler, wereldleider op de vrachtwagenmarkt, hoopt in de nabije toekomst ook op de markt van elektrische voertuigen een grote rol te gaan spelen. Daarom heeft de fabrikant de "E-Mobility Group" opgericht, die zich exclusief zal gaan bezig houden met elektrische voertuigen.

Daimler Trucks zet in op elektriciteit met de oprichting van de E-Mobility Group

De doelstellingen van de E-Mobility Group

De E-Mobility Group (EMG), met Gesa Reimelt aan het hoofd, centraliseert alle ontwikkelingen van elektrische systemen. De EMG heeft tot taak om een gemeenschappelijke strategie op te zetten en normen te ontwikkeln voor alle elektrische voertuigen die door de Daimler groep gebouwd zijn. Uiteraard worden de specificiteiten van elk voertuig in acht genomen. Zo zal een elektrische bedrijfswagen andere vereisten hebben dan een elektrische auto of bus, en zal ieder voertuig zijn eigen op- en ontlaadcyclus hebben. Ook zal er op het comfort van chauffeurs en passagiers gelet worden.

Nieuwe elektrische en geautomatiseerde voertuigen in de volle ontwikkeling

Daimler wenst zich te positioneren als belangrijke speler op de markt van elektrische voertuigen. In 2018 en 2019 zal er meer dan 2,5 miljard euro in R&D worden geïnvesteerd. 20% van dit bedrag zal gebruikt worden voor elektrische en geautomatiseerde voertuigen. Een nieuw onderzoekcentrum, dat zich zal gaan toespitsen op geautomatiseerde bussen, vrachtwagens en trekkers, is onlangs in Portland (USA) geopend.

Daimler heeft voor de Amerikaanse markt twee elektrische vrachtwagens ontwikkeld : de Freightliner eCascadia en de Freightliner eM2. Beide zullen door de fabrikant aan zijn klanten worden uitgeleend zodat deze voertuigen onder reeële omstandigheden getest kunnen worden.

 

 

Opmerkingen

Praktische informatie

Het laatste nieuws

Even geduld a.u.b....