Mijn ledenpagina

Inloggen | Opslaan

Vrachtwagenfabrikanten

Volvo Trucks en veiligheid achter het stuur: nieuwe hulpsystemen

ECI - 21/06/2018 11:34:34 - Door
Vrachtwagenfabrikanten
Volvo Trucks

Fabrikant Volvo Trucks heeft bekendgemaakt nieuwe hulpsystemen voor vrachtwagenchauffeurs op de markt te brengen. Het betreft hier aanpassingen van het Volvo Dynamic Steering systeem dat de besturing van de voertuigen verbetert.

Volvo Trucks en veiligheid achter het stuur: nieuwe hulpsystemen

Risicodetectie en trajectcorrectie

De ingenieurs van Volvo Trucks hebben twee systemen ontwikkeld. Het eerste systeem beoogt een verbetering van de stabiliteit van het voertuig, o.a. bij omstandigheden met slechte wegligging. Net als een chauffeur corrigeert het systeem het traject van het voertuig om zo slipgevaar te voorkomen. Het tweede systeem helpt het voertuig m.b.v. camera's op de weg te blijven. Als bij een snelheid van meer dan 55 km/uur de wegmarkering wordt overschreden, zal een lichte beweging van het stuur het voertuig weer op zijn oude traject brengen. Trillingen in het sturen wijzen de chauffeur op zijn onoplettendheid.

Naast beide hulpsystemen is er een extra functionaliteit voorhanden. Deze kan de weerstand van het stuur aanpassen naar gelang de voorkeuren van elke chauffeur, om zo zijn rijcomfort te verbeteren.

Het vermijden van de meest voorkomende ongelukken

Om deze nieuwe functionaliteiten te kunnen ontwikkelen, heeft de fabrikant zich gebaseerd op zijn programma dat de meest voorkomende ongelukken registreert. Deze gegevensbank is essentieel voor het vermijden van ongelukken en voor het oriënteren van r&d teams. Volvo Trucks ambieert een toekomst waar geen enkel van zijn voertuigen nog ongelukken veroorzaakt.

 

Opmerkingen

Praktische informatie

Het laatste nieuws

Even geduld a.u.b....