Mijn ledenpagina

Inloggen | Opslaan

Vrachtwagenfabrikanten

Een uniek testcentrum: Ford simuleert extreme weersomstandigheden

ECI - 31/05/2018 13:55:08 - Door
Vrachtwagenfabrikanten

Om zijn voertuigen beter te kunnen testen, beschikt Ford sinds kort over één van de meest efficiënte testcentra ter wereld. Het testcentrum kan alle weersomstandigheden simuleren, zelfs de meest extreme. Het centrum bevindt zich in een voorstad van Keulen (Duitsland).

Een uniek testcentrum: Ford simuleert extreme weersomstandigheden

Een investering van 70 miljoen euro

Dankzij dit centrum zal het mogelijk zijn om op één en dezelfde plaats een voertuig te testen onder alle mogelijke weersomstandigheden: van Siberische kou tot tropische vochtigheid en hitte. Om tot deze prestaties te kunnen komen, is het centrum uitgerust met drie windtunnels en vier testruimtes voor extreme temperaturen (van -40°C tot +55°C). Eén van de windtunnels kan sneeuwstormen simuleren met windkrachten van 120 km/h op 5200 hoogte, oftewel hoger dan de Mont Blanc! 

Met het testcentrum beschikt Ford over een tool waarmee het merk bepaalde techologische keuzes al dan niet kan valideren. Dankzij het testcentrum zou de fabrikant de kwaliteit van zijn voertuigen kunnen verbeteren en extra comfort aan zijn klanten kunnen garanderen.

Vergaande tests van een hoog niveau

Tijdens de inwijding van het centrum heeft de fabrikant aangekondigd dat al zijn nieuwe assortimenten voertuigen in het nieuwe testcentrum zullen worden blootgesteld aan de koudste, warmste en vochtigste klimaten in Europa. Voorheen testte Ford zijn voertuigen in het testcentrum van Lommel (België), waar de voertuigen werden blootgesteld aan slecht onderhouden wegen, zijwind, modder en zout water.

In Keulen hebben de ingenieurs ook de mogelijkheid om tien voertuigen tegelijkertijd te testen. Dankzij verschillende procedures kunnen ze o.a. de invloed van weersomstandigheden bestuderen op onder meer de carrosserie, het remsysteem, de elektronica, het verwarmingssysteem, het ontdooisysteem en de airconditioning.

 

 

Opmerkingen

Het laatste nieuws

Even geduld a.u.b....