Mijn ledenpagina

Inloggen | Opslaan

Nieuwe vrachtwagens

Het Starship project: een superzuinige vrachtwagen

ECI - 11/05/2018 11:55:45 - Door
Nieuwe vrachtwagens

Shell en AirFlow Truck Company hebben, in het kader van hun gezamenlijke Starship project, een zeer zuinige vrachtwagen gepresenteerd. De truck is voornamelijk bedoeld voor de goederendistributie over lange afstanden.

Het Starship project: een superzuinige vrachtwagen

Wat is het Starship project?

Het is de codenaam van de vrachtwagen die door AirFlow Truck Company en Shell speciaal voor brandstofbezuiniging ontwikkeld is.

De samenwerking van AirFlow Truck Company en Shell bundelt de know-how van beide bedrijven: Shell analyseert de motor en aandrijflijn en kiest vervolgens de beste smering, terwijl AirFlow Truck Company de meest geschikte oplossingen in de truck inbouwt.

De vrachtwagen van het Starship project is voor het eerst getoond op de Shell Make The Future beurs op de Sonoma Raceway in Californië. In mei zal de vrachtwagen met een lading van 36 ton naar Florida rijden en moeten aantonen dat hij minder brandstof verbruikt dan een traditionele vrachtwagen.

Een nieuwe generatie zuinige vrachtwagens ?

Het project zal moeten aantonen dat, onder reële omstandigheden, technologische oplossingen een vermindering van het brandstofverbruik tot gevolg hebben op het gebied van goederenvervoer.

De actuele regelgevingen inzake brandstofbezuiniging zullen de komende jaren strenger worden. Shell heeft daarom besloten om op de zaken voor te lopen en te gaan samenwerken met meerdere partners die de toekomstvisie van het bedrijf delen.

De proef maakt het mogelijk om de prestaties van de nieuwe generatie vrachtwagen te testen: efficiëntie van het vrachtvervoer, brandstofverbruik en koofstofuitstoot zullen met zorg gemeten worden, waarna de resultaten gepubliceerd zullen worden.

 

 

Opmerkingen

Het laatste nieuws

Even geduld a.u.b....