Mijn ledenpagina

Inloggen | Opslaan

Vrachtwagenfabrikanten

Volkswagen Truck & Bus: toekomstige beursgang?

ECI - 03/05/2018 10:44:34 - Door
Vrachtwagenfabrikanten
MAN Truck & Bus
Scania

Volkswagen heeft de toekomstige beursgang van afdeling Truck & Bus bevestigd. Eén van de belangrijkste redenen van deze verandering is het verwerven van kapitaal voor een verdere ontwikkeling van genoemde afdeling.

Volkswagen Truck & Bus: toekomstige beursgang?

Een logisch gevolg van een bestaande strategie

Voor veel financiële analysten is de beursgang geen verrassing. In 2015 is de afdeling Volkswagen Truck & Bus GmbH onstaan uit een fusie van verschillende bus- en vrachtwagenmerken (waaronder Scania en MAN). Deze fusie bleek een groot succes te zijn, want zij stelde verschillende merken in staat efficiënt samen te werken. De volgende stap is de wijziging van de juridische structuur van Volkswagen Truck & Bus, zodat de afdeling een bedrijf met aandeelhouders kan worden. Deze stap is door de Raad van Commissarissen van de groep goedgekeurd en is onmisbaar voor een toekomstige beursgang. De waarde van Volkswagen Truck & Bus GmbH wordt geschat op meer dan 7 miljard euro.

Doel: wereldwijd op nummer 1 staan

Volkswagen steekt met deze beursgang zijn ambitie niet onder stoelen en banken. Het bedrijf hoopt op deze wijze nieuwe, externe, financiële middelen te vinden om de grootste speler te worden op de markt van lichte bedrijfswagens, bussen en vrachtwagens. Om te slagen zal het geld voornamelijk geïnvesteerd worden in R&D, en met name in onderzoek op het gebied van ecologische voertuigen. Volkswagen Truck & Bus GmbH heeft in 2017 205 000 voertuigen verkocht voor een omzet van ongeveer 24 miljard euro.

 

Opmerkingen

Het laatste nieuws

Even geduld a.u.b....