Mijn ledenpagina

Inloggen | Opslaan

Milieu

Volvo FL Electric : wereldprimeur

ECI - 26/04/2018 10:47:03 - Door
Milieu
Volvo Trucks

Fabrikant Volvo Trucks heeft zijn eerste geheel elektrische voertuig gepresenteerd. De Volvo FL Electric zal voornamelijk ingezet worden voor goederendistributie binnen de bebouwde kom of afvalverzameling..

Volvo FL Electric : wereldprimeur

Een op maat te maken voertuig

Om zijn toekomstige klanten te verleiden, biedt Volvo Trucks een nieuwe visie van het elektrische voertuig. De fabrikant kan het functioneren van zijn Volvo Fl Elektric optimaliseren en aanpassen naar gelang de wensen van iedere klant: oplaadduur, laadvermogen, routebeheer... Ook biedt de fabrikant meerdere mogelijkheden voor het onderhoud en de financiëring van het voertuig.

Volvo Trucks besteedt speciale aandacht aan de milieuvriendelijke productie en recyclage van zijn accu's.

Elektriciteit voor de bebouwde kom

De goederendistributie binnen de bebouwde kom zal de komende jaren een belangrijke ontwikkeling doormaken. Vervuilende voertuigen zullen plaats moeten maken voor stille voertuigen met een lage uitstoot. De FL Eletric van Volvo loopt voor op dit programma, waar al meerdere jaren over gesproken wordt. Zo heeft de groep sinds 2010 meer dan 4000 100% elektrische bussen op de markt gebracht, waardoor het merk over een gedegen expertise op het gebied van elektrische voertuigen beschikt.

Het FL Electric heeft onlangs meegedaan aan het Off Peak City Distribution project in het stadscentrum van Göteborg (Zweden), waar het voertuig tijdens de daluren zonder problemen ingezet is voor de goederendistributie.

De Volvo FL Electric zal vanaf 2019 in Europa op de markt gebracht worden. Meerdere bedrijven hebben reeds aangegeven geïnteresseerd te zijn in het voertuig.

 

 

 

 

Opmerkingen

Het laatste nieuws

Even geduld a.u.b....