Mijn ledenpagina

Inloggen | Opslaan

Diversen Transport

Een autonome bus die helemaal alleen parkeert! Demonstratie.

ECI - 12/04/2018 10:00:28 - Door
Diversen Transport
Iveco

Vrijdag 30 maart 2018 was een belangrijke dag voor de toekomstige ontwikkeling van autonome bussen. Op deze dag heeft Groupe RATP, in samenwerking met Iveco Bus en CEA List, met succes een demonstratie gegeven van het autonoom (dus zonder menselijke inmenging) parkeren van een bus. Dit is een première in Europa.

Een autonome bus die helemaal alleen parkeert! Demonstratie.

De omstandigheden van de demonstratie

De test heeft in twee etappes plaatsgevonden in een busremise van het Franse bedrijf RATP, in Parijs. De eerste test bestond uit het automatisch starten van het voertuig (een Iveco bus), en het vervolgens autonoom vanaf zijn parkeerplaats op de 3e etage van de ondergrondse garage naar de uitgang laten rijden. Vervolgens is de test in omgekeerde richting uitgevoerd: vanaf de ingang van de parkeergarage terug naar de parkeerplaats die door het parkbeheersysteem aan het voertuig was toegewezen.

Tijdens deze experimenten was de buschauffeur in het voertuig aanwezig om de veiligheid tijdens de tests te kunnen garanderen. Hij heeft echter niet hoeven in te grijpen. Het bewijs in beelden:

Wat zijn de voordelen van een dergelijke oplossing?

Voor de RATP biedt dit systeem veel voordelen, ondermeer op het gebied van een efficiënter beheer van de beschikbare plaatsen in zijn remises. De automatisering van het parkeren zal de plaats tussen de bussen optimaliseren, wat uitermate interessant is voor remises die zich in het stadscentrum bevinden en over weinig plaats beschikken.

De andere belangrijke conclusie die getrokken kan worden na deze demonstratie betreft de verbetering van de werkomstandigheden van buschauffeurs. Dit soort rijhulpvoorzieningen verlichten het takenpakket en maken het werk makkelijker, vooral aan het eind van de dag als chauffeurs moe zijn en hun bus nog moeten parkeren.

 

 

Opmerkingen

Praktische informatie

Het laatste nieuws

Even geduld a.u.b....