Milieu

Renault Trucks op de SITL : de fabrikant zet in op CNG

ECI - 15/03/2018 15:20:41 - Door
Milieu
Renault Trucks

De Semaine Internationale du Transport et de la Logistique (SITL) zal van 20 t/m 23 maart 2018 plaatsvinden in Paris Nord Villepinte (Frankrijk). Voor fabrikant Renault Trucks is het dé gelegenheid om zijn aanbod CNG-voertuigen aan het grote publiek te tonen.

Renault Trucks op de SITL : de fabrikant zet in op CNG

Van de energietransitie een succes maken

De fabrikant is zich bewust van het belang van de energietransitie voor voertuigen en gelooft in de noodzaak om Diesel op duurzame wijze te vervangen. CNG is momenteel de meest geloofwaardige en efficiënte oplossing. CNG is milieuvriendelijker dan klassieke brandstoffen, en voertuigen die op CNG rijden stoten slechts weinig fijnstof uit. De uitstoot van uitlaatgassen, geuren en methaandampen is nagenoeg nul. CNG is een serieuze alternatief zolang er geen 100% elektrische oplossing voorhanden is.

Presentatie van de Renault Trucks D Wide CNG

Tijdens de SITL zal Renault Trucks een D Wide CNG van 19 ton presenteren op de stand van de Association Française du Gaz Naturel pour Véhicules (AFGNV). Het voertuig is uitgerust met een Euro 6 step C gasmotor van 8,9 liter, met een vermogen van 320 pk (voor de 26 ton versie), en is uitermate geschikt voor de goederendistributie binnen de bebouwde kom. Het voertuig is makkelijk te manoeuvreren en de uitstoot van vervuilende deeltjes is zeer laag.

De Renault Trucks D Wide CNG is tevens uitgerust met een automatische versnellingsbak en functioneert met zowel CNG als biomethaan (groen gas). Renault Trucks garandeert zijn klanten een onderhoud- en reparatieservice overal ter Europa.

 

 

 

Opmerkingen