Vrachtwagenfabrikanten

Een grote order voor DAF

ECI - 01/02/2018 11:03 - Door
Vrachtwagenfabrikanten
DAF

Primafrio, één van de grootste Europese bedrijven op het gebied van vervoer van gekoelde en diepgevroren voedingsmiddelen, heeft aangekondigd 280 DAF New XF toe te voegen aan zijn bestaande vloot van meer dan 2000 vrachtwagencombinaties. De directie ambitieert een verdere uitbreiding van haar activiteiten in heel Europa. De DAF New XF is verkozen tot "International Truck Of the Year 2018".

Een grote order voor DAF

Een eerste order van 30 voertuigen

De bestelling van 280 DAF New XF volgt op een eerste order van 30 voertuigen. Deze zijn aangeschaft na een uitgebreid marktonderzoek van Primafrio. Het was voor het bedrijf belangrijk dat de toekomstige voertuigen tegen lage exploitatiekosten inzetbaar waren en een laag brandstofverbruik hadden. 

Na analyse van de exploitatieresultaten van deze eerste 30 New XF heeft de directie besloten om 250 extra modellen te bestellen.

Een compromis tussen besparingen en milieuvriendelijkheid

De interesse van Primafrio voor de New XF van DAF betreft niet alleen de financiële kant. Het bedrijf is sinds meerdere jaren betrokken bij het milieu en was dus op zoek naar een voertuig dat zeer zuinig is op het gebied van brandstofverbruik. 

Primafrio heeft DAF New XF besteld die uitgerust zijn met een 12,9 liter PACCAR MX-13 motor met een vermogen van 480 pk en een brandstofverbruik dat tot 7% lager ligt dan dat van andere voertuigen. Ook stoten de New XF minder CO2 uit.

De toekomstige chauffeurs van deze DAF New XF zullen het comfort van de Super Space Cab cabine waarderen. Het betreft hier één van de meest comfortabele cabines die momenteel op de markt beschikbaar zijn.


 

 

 

 

Opmerkingen