Mijn ledenpagina

Inloggen | Opslaan

Vrachtwagenfabrikanten

Scania maakt zijn vrachtwagens die op aardgas rijden compatibel met Opticruise

ECI - 21/11/2016 13:47:12 - Door
Vrachtwagenfabrikanten
Scania

De Zweedse fabrikant biedt zijn klanten sinds kort de mogelijkheid om een voertuig met 9 liter gasmotor en Scania Opticruise te kopen. Tot nu toe werden de voertuigen die op aardgas reden (LNG/CNG) slechts aangeboden met handmatige of automatische versnellingsbak met koppelomvormer.

Scania maakt zijn vrachtwagens die op aardgas rijden compatibel met Opticruise

Magnus Höglund, Director Sustainable Transport bij Scania, benadrukt dat "beide opties nog steeds beschikbaar zijn, maar zijn gekoppeld aan het Scania Opticruise systeem voor vrachtwagens die worden ingezet voor regionale of (inter)nationale goederendistributie ."

De gasmotoren van Scania bieden goede prestaties

De gasmotoren van Scania worden aangeboden voor vrachtwagens met een G, P en Low-entry cabine. Deze gasmotoren functioneren met zowel CNG (aardgas onder druk) als LNG (vloeibaar aardgas) en duurzaam biogas. De LNG optie biedt een autonomie van ongeveer 1100 km. 

De gasmotoren met een vermogen van 340 pk bieden nagenoeg dezelfde prestaties als een dieselmotor met hetzelfde vermogen. De LNG motors zijn daarnaast vrijwel geluidloos, wat de chauffeur extra rijcomfort biedt. Dankzij Scania Opticruise kunnen de gasmotoren zonder probleem een vrachtwagen met totaal rijgewicht van 40 ton aandrijven.

Technische specificaties van de gasmotor

De gasmotoren zijn compatibel met Scania Opticruise dankzij de rem op de tussenas waarmee de versnellingsbak is uitgerust. De rem op de tussenas is gelinkt aan de beheersoftware van de aandrijfgroep en biedt zo een snellere synchronisatie tussen de tussenas en de hoofdas. 

Meer en meer vraag

De Director Sustainable Transport bevestigt dat ecologische beweegredenen de grondslag voor het project hebben gevormd. De groeiende vraag naar schone motoren is nauw verbonden met de wens van Europese steden om de luchtskwaliteit te verbeteren en de koolstofvoetafdruk te verlagen: bij gebruik van biomethaan als brandstof vermindert de CO2-uitstoot met 90%.

 

Opmerkingen

Praktische informatie

Het laatste nieuws

Even geduld a.u.b....