Mijn ledenpagina

Inloggen | Opslaan

Beurzen & Evenementen

Scania wint de « Green Truck Future Innovation 2016 »

17/05/2016 14:42:39
ECI - Update: 17/05/2016 14:42:39 - Door
Beurzen & Evenementen
Scania

De hybride vrachtwagen van Scania heeft eind april 2016 deze milieuprijs toegekend gekregen in Mainz, Duitsland. De prijs wordt uitgereikt door het tijdschrift VerkehrsRundschau. Scania heeft de prijs gewonnen in de categorie « innovaties met toekomstpotentieel ». In de herfst van 2015 was Scania de eerste fabrikant die een hybride Euro 6 vrachtwagen lanceerde. Het belangrijkste doel van de fabrikant is dé referentie op het gebied van duurzaam vervoer te worden.

Scania wint de « Green Truck Future Innovation 2016 »

De hybride bakwagen van Scania wint de prijs 

Dankzij de hybride oplossing kunnen de 18 ton wegende vrachtwagens van Scania 2 km rijden op elektrische energie. De vrachtwagen is ideaal inzetbaar voor het goederenvervoer binnen de bebouwde kom, op nachtelijke tijdstippen of in zones waar geluidsoverlast veel hinder veroorzaakt. In de elektrische modus heeft het voertuig een geluidsniveau van slechts 72 dB.

Een sterke motor van Scania

De 5 cilinder basismotor van 9 liter biedt een vermogen van 320 PK. Het voertuig is uitgerust met een modulaire aandrijflijn, waardoor de elektrische motor een vermogen biedt van 174 PK. De accu van de vrachtwagen van Scania heeft een nuttig vermogen van 1,2 kWh, waardoor het energieverbruik gematigd blijft.

De motor kan draaien met alleen elektriciteit of met pure biodiesel, wat de CO2-uitstoot met 85% vermindert.

Scania heeft zijn dank betuigd aan zijn ingenieurs, zonder wie de prijs niet gewonnen zou zijn. Het merk toont opnieuw zijn vermogen om zowel te innoveren als de nadruk te leggen op schone brandstoffen.

 

Specificaties van de hybride vrachtwagen

Vrachtwagen

4x2, 6x2 of 6x2-4, geen extra laag onderstel

Motor

DC09 Euro 6, diesel, biodiesel FAME of op basis van plantaardige olie

Vermogen

320 pk

Versnelllingsbak

E-GRS895 met Opticruise Scania systeem met 2 pedalen, geen retarder

 

Opmerkingen

Praktische informatie

Het laatste nieuws

Even geduld a.u.b....