Hoofdmenu
Mijn ledenpagina
Hoofdmenu
Services
Nieuwe vrachtwagens

De Volvo FH I-Save : 7% brandstofbezuiniging

ECI - le 22/03/2019 11:58 - Door
Nieuwe vrachtwagens
Volvo Trucks

Volvo Trucks heeft zijn FH I-Save vrachtwagen op de markt gebracht, waarmee aanzienlijk op het brandstofverbruik kan worden bezuinigd, zonder dat de snelheid in het geding komt. Het voertuig is sinds 11 maart 2019 te koop.

De Volvo FH I-Save : 7% brandstofbezuiniging

De D13TC motor

Volvo Trucks heeft ervoor gekozen om de FH I-Save uit te rusten met een D13TC motor, met een vermogen van, naar keuze, 460 pk of 500 pk.

De D13TC beschikt over meerdere systemen voor energierecuperatie en -optimalisatie, en biedt een verbeterd en automatisch rembeheer, waarmee tot aan 7% aan brandstof bespaard kan worden.

De FH I-Save beschikt over andere voordelen, zoals een nieuwe versie van de achterassen, een geautomatiseerde schakelhulp en de ingebouwde I-See software.

Lange afstanden

Volvo Trucks wenst met de FH I-Save een oplossing te bieden voor "lange afstand" vervoerders, die de economische gevolgen ondervinden van de stijgende dieselprijzen en zeer gebaat zijn bij een besparing op de brandstofkosten, zonder dat dit ten koste gaat van de rijeigenschappen.

Vervoerders die jaarlijks meer dan 120.000 km afleggen zijn de doelgroep voor de FH I-Save. Volvo Trucks beoogt aan te tonen dat hoe meer kilometers de FH I-Save aflegt, hoe groter de brandstofbesparing is.

 

 

Opmerkingen