Nieuwe bedrijfswagens

MAN lanceert een 100% elektrische bedrijfswagen en vrachtwagen

ECI - 18/12/2018 13:47 - Door
Nieuwe bedrijfswagens
MAN Truck & Bus

MAN heeft zijn twee nieuwste innovaties getoond tijdens de Pollutec vakbeurs in Lyon. Het betreft de MAN eTGE bedrijfswagen en de CitE vrachtwagen van 15 ton. Beide voertuigen zijn ontwikkeld voor een inzet binnen de bebouwde kom en zijn 100% elektrisch.

MAN lanceert een 100% elektrische bedrijfswagen en vrachtwagen

Elektriciteit voor goederendistributie binnen de bebouwde kom

MAN heeft voor zijn nieuwe voertuigen gekozen voor elektriciteit, die als enige "brandstof" garandeert dat er geen schadelijke stoffen worden uitgestoten. Ook is de geluidsoverlast van elektrische voertuigen nagenoeg nihil, waardoor een goederendistributie tijdens de avonduren mogelijk is, wat de verkeersoverlast overdag zou moeten verminderen. De CitE City-Truck beschikt over een autonomie van ongeveer 100 kilometer, terwijl de eTGE bedrijfswagen minstens 160 kilometer kan afleggen met een volle accu.

Dankzij deze voertuigen kan MAN toetreden tot het gesloten genootschap van fabrikanten die elektrische voertuigen van 3,5 tot 26 ton bouwen die aangepast zijn voor de distributie binnen de bebouwde kom.

Binnenkort te zien in Europa

Elektriciteit is de ideale oplossing om verkeersrestricties in stadscentra te omzeilen: veel Europese steden laten vervuilende voertuigen niet meer toe. Het staat buiten kijf dat distributiebedrijven actief op zoek zijn naar efficiënte oplossingen voor deze problematiek.

De MAN eTGE is al op de markt gebracht, en de eerste voertuigen zouden voor het eind van 2018 in de Europese steden te zien moeten zijn. De productie van de MAN CitE is nog niet van start gegaan.

 

 

Opmerkingen