Mijn ledenpagina

Inloggen | Opslaan

Nieuwe vrachtwagens

De nieuwe Actros zonder achteruitkijkspiegels!

ECI - 20/09/2018 16:07:03 - Door
Nieuwe vrachtwagens
Mercedes

5 september 2018 heeft de Daimler groep in Berlijn (Duitsland) zijn vijfde generatie Actros gepresenteerd. Dankzij vele technologische snufjes is deze versie goed uitgerust voor de toekomst. De productie van de nieuwe truck zal in april 2019 van start gaan.

De nieuwe Actros zonder achteruitkijkspiegels!

Geheel digitaal

Tijdens de presentatie viel de afwezigheid van achteruitkijkspiegels aan de buitenzijde op (de vrachtwagen is wel uitgerust met dode hoek spiegels). De achteruitkijkspiegels zijn vervangen door camera's. Dit innoverende systeem, dat MirrorCam is gedoopt, biedt de chauffeur de mogelijkheid om de beelden te visualiseren op schermen in de cabine. De camera's zijn tevens in staat brandstof- en goederendiefstal te detecteren. Het is mogelijk om achteruitkijkspiegels te bestellen om te voldoen aan de regelgevingen die een dergelijk systeem niet toestaan.

 

 

De cabine kenmerkt zich door de afwezigheid van knoppen. Alles verloopt nu via twee intuïtive touchscreens.

De eerste semi-autonome vrachtwagen in Europa

De nieuwe Actros is uitgerust met het Active Drive Assist systeem. Dit systeem bevrijdt de chauffeur van zijn verplichtingen om zijn voertuig in het gareel te houden (remmen, optrekken, in de juiste rijbaan blijven) onder bepaalde omstandigheden, zoals op rechte wegen, in lichte bochten, bij druk verkeer binnen de bebouwde kom en op de snelweg. Men noemt dit een semi-autonome rijstijl. De nieuwe Actros zal de eerste standaard geproduceerde vrachtwagen zijn, die, binnen Europa, deze mogelijkheid biedt.

Naast dit veiligheidssysteem beschikt de Actros over een Active Brake Assist 5 remsysteem. Dit systeem anticipeert plotseling remmen en beschermt hiermee voetgangers in de buurt van het voertuig.

Daimler heeft tevens aangekondigd dat medio 2019 een lpg-versie op de markt zal worden gebracht. Tot nu toe legde Mercedes zich voornamelijk toe op elektrische voertuigen, maar de fabrikant heeft klaarblijkelijk besloten een nieuwe uitdaging aan te gaan.

 

 

Opmerkingen

Praktische informatie

Het laatste nieuws

Even geduld a.u.b....