Mijn ledenpagina

Inloggen | Opslaan

Motorsport

Europese kampioenschappen Truckracing 2018: Iveco sponsort de Bullen IVECO Magirus

ECI - 14/06/2018 14:19:55 - Door
Motorsport
Iveco

De 2018 editie van de Europese Kampioenschappen Truckracing is van start gegaan. Het bekende racecircuit van Misano (Italië) was 26 en 27 mei jongstleden het strijdtoneel van de eerste etappe van dit kampioenschap. De technische sponsor van de Bullen IVECO Magirus heeft alle vertrouwen in zijn Stralis.

Europese kampioenschappen Truckracing 2018: Iveco sponsort de Bullen IVECO Magirus

Race Stralis voor de teams

Dit jaar is de fabrikant technische sponsor van Bullen IVECO Magirus. Deze structuur herbergt twee teams, te weten het Schwabentruck Team en het Hahn Racing Team. Laatstgenoemde was de winnaar van de 2016 editie van de kampioenschappen.

Iveco stelt beide teams een "race" versie van de Stralis 440 E 56 XP-R van 5,3 ton ter beschikking. Deze truck is uitgerust met een Cursor 13 motor, die ontwikkeld is door de fabrikant en een vermogen van 1180 pk en een motorkoppel van meer dan 5000 Nm biedt. Deze technische kenmerken stellen de voertuigen in staat om de toegestane maximale snelheid te bereiken: 160 km/uur.

Steffi Halm, aanvoerster van het Schwabentruck Team

Onder de coureurs van Bullen IVECO Magirus bevindt zich Steffi Halm, de enige vrouw die dit jaar meedoet aan de kampioenschappen truckracing. Ze is aanvoerster van het Schwabentruck team. Iveco is van mening dat ze grote kans maakt op de titel van Europees kampioen en hoopt dat haar aanwezigheid andere vrouwen zal motiveren om een carrière als vrachtwagenchauffeur te overwegen.

Het tweede voertuig van het Schwabentruck team wordt bemand door de Duitste coureur Gerd Körber, terwijl Jochen Hahn, vicekampioen van vorig jaar, het Hahn Racing Team aanvoert.

 

Opmerkingen

Praktische informatie

Het laatste nieuws

Even geduld a.u.b....