Mijn ledenpagina

Inloggen | Opslaan

Vrachtwagenfabrikanten

Volvo : als vrachtwagens en personenwagens communiceren

ECI - 24/05/2018 11:03:23 - Door
Vrachtwagenfabrikanten
Volvo Trucks

Volvo Trucks en Volvo Cars hebben hun nieuwste ontwikkeling op het gebied van cloud service bekend gemaakt. Het betreft een systeem waarmee de voertuigen van Volvo (personenwagens en vrachtwagens) met elkaar kunnen communiceren en waarschuwingen betreffende gevaarlijke verkeerssituaties kunnen delen.

Volvo : als vrachtwagens en personenwagens communiceren

De huidige functionering van het systeem

Het systeem, dat Connected Safety is gedoopt, is ontwikkeld door Volvo Trucks en Volvo Cars, die voor de gelegenheid hebben samengewerkt. Het systeem baseert zich op het delen van de gegevens waar beide afdelingen over beschikken. Als bijvoorbeeld een chauffeur de knipperlichten van zijn auto aanzet, zal de cloud service van Volvo Cars hier via de smartphone van de chauffeur van verwittigd worden. Deze informatie wordt vervolgens doorgespeeld naar de cloud service van Volvo Trucks. Dankzij deze dataruil zullen alle voertuigen (personenwagens en vrachtwagens) van het merk, die zich in de buurt van de gevaarlijke situatie bevinden, gewaarschuwd worden, waardoor het risico op botsingen verminderd wordt.

Connected Safety zal beschikbaar zijn op de nieuwe voertuigen die door Volvo in Zweden en Noorwegen in 2018 op de markt worden gebracht).

Toekomstige ontwikkelingen

Volvo hecht veel belang aan de veiligheid in zijn voertuigen, en daarom hebben zijn ingenieurs de intentie om het Connected Safety systeem te verbeteren waar nodig. Het is niet onmogelijk dat de informatie van het systeem de komende jaren gecompleteerd wordt. Chauffeurs zouden dan over een zeer complete informatie beschikken die in real-time wordt doorgegeven en die nuttig is voor hun veiligheid. Naast het Connected Safety systeem zijn de voertuigen uitgerust met andere intelligente systemen, zoals rijhulp.

Volvo Trucks en Volvo Cars rekenen erop dat een toenemend aantal voertuigen van het merk uitgerust zal worden met het Connected Safety systeem, waardoor het systeem een succesvolle toekomst tegemoet gaat.

 

 

Opmerkingen

Het laatste nieuws

Even geduld a.u.b....