Mijn ledenpagina

Inloggen | Opslaan

Diversen Transport

Een autonome vrachtwagen met niemand aan boord: de ambitie van Starsky Robotics

ECI - 05/04/2018 11:10:39 - Door
Diversen Transport

Het Amerikaanse bedrijf Starsky Robotics kan zichzelf nu tot de meest ambitieuze bedrijven rekenen op het gebied van autonome vrachtwagens. Zijn concept: een vrachtwagen zonder chauffeur aan boord. Er zijn al wat testen uitgevoerd in Florida, waaronder 11 kilometer op een openbare weg!

Een autonome vrachtwagen met niemand aan boord: de ambitie van Starsky Robotics

Een uniek concept van een op afstand bestuurde vrachtwagen

Het bedrijf Starsky Robotics onderscheidt zich van andere fabrikanten van autonome vrachtwagens door zijn unieke concept van een op afstand bestuurde vrachtwagen. Het bedrijf wil geen chauffeur meer in de cabine van het voertuig plaatsen, maar deze zijn vrachtwagen op afstand laten besturen en controleren. Om dit ambitieuze resultaat te kunnen verwezenlijken kan Starsky Rotobics rekenen op meer dan 16 miljoen aan financiële steun.

Het doel: eind 2018 operationeel zijn

De testfase op de openbare weg is een belangrijke stap in het project. Om zijn ontwikkeling door te kunnen zetten wil het bedrijf bedieningscentra openen (in de buurt van de grote steden) waar de bedienende chauffeurs kunnen werken. Elke chauffeur zal verantwoordelijk zijn voor een park van 10 tot 30 vrachtwagens, die hij kan volgen op schermen die het zicht weergeven van een traditionele chauffeur in een vrachtwagencabine. De schermen zullen tevens extra informatie geven zodat de op afstand bedienende chauffeur over alle nodige gegevens beschikt om zijn vrachtwagens goed te kunnen bedienen. Indien nodig zullen de bedieners in staat zijn de gehele controle over de vrachtwagen over te nemen.

Het bedrijf Starsky Robotics hoopt voor het eind 2018 operationeel te zijn en een rol te kunnen spelen in de goederendistributie.

 

Opmerkingen

Praktische informatie

Het laatste nieuws

Even geduld a.u.b....